Carbometum

Bio estrih

CARBOMETUM je dodatek betonu, s katerim se odpravi negativen vpliv betona na počutje in zdravje človeka.
- gradbeni proizvod za bolj zdravo in udobnejše notranje okolje stavb
- eko-biološki dodatek za harmonizacijo betona in ostalih cementnih gradbenih materialov

CARBOMETUM je dodatek betonu, s katerim se odpravi negativen vpliv betona na počutje in zdravje človeka.

Beton ima zaradi vsebnosti cementa merljiv negativni (disharmonizirajoč) bioenergetski vpliv na človeka. Beton ima namreč levosučno polariteto in nizko frekvenco cca 2.000 Bovis enot, človeška celica pa ima desnosučno polariteto in frekvenco cca 9.000 Bovis enot. To nasprotje polaritete in frekvence povzroča za človeka neprijetno in stresno ter v daljšem obdobju nezdravo stanje, ki se čuti v splošnem nelagodju, utrujenosti in sčasoma tudi v posameznih zdravstvenih težavah. Te težave so še izrazitejše pri občutjivih osebah ali oslabelih ljudeh kot so bolniki in ostareli.

Skozi raziskav bio-energetskih vplivov (gradbena biologija) gradbenih materialov na človekov organizem, so švicarski raziskovalci razvili CARBOMETUM, dodatek za gradbene materiale, katerih vezivo je cement. Učinek tega dodatka je edinstven, saj izravna neugodne bio-energetske učinke cementa.

Kadar ga dodamo materialom, ki vsebujejo cement, dodan CARBOMETUM opazno pozitivno vpliva na zdravje in počutje ljudi, saj občutno izboljša bivalno okolje. Cementni estrih na primer, ki ima dodan CARBOMETUM pridobi frekvenco 8.000 do 9.500 Bovis enot in desnosučno polariteto, kar je enako nežgani glini, ki je po gradbeni biologiji idealen material za bivalno okolje. Dokazano je tudi, da na tlakih, ki jim je bil dodan CARBOMETUM, ni bilo več mogoče zaznati vpliva podzemnih vodnih tokov ter, da prav tako izgine občutek hladnih tal.

Pokazalo se je tudi, da že polurno bivanje na tlaku, ki mu je bil dodan CARBOMETUM, opazno vpliva na boljše počutje ljudi, kar ni zanemarljivo tudi kot pozitiven komercialni učinek pri morebitni prodaji nepremičnine.

Strošek, ki ga predstavlja CARBOMETUM na ceno nepremičnine je zanemarljiv glede na to, da pozitivno deluje celo dobo trajanja nepremičnine.

Dodatek CARBOMETUM je patentiran, vsebuje pa dovršeno kombinacijo izbranih kovin in mineralov, ki so nanešeni na naravno nosilno snov.

Doziranje dodatka CARBOMETUM je enostavno. Pakiran je v vrečke po 0,50kg za estrih marke C20/25, in v vrečke po 0,375kg za estrih C16/20. Vsebina vrečke se glede na izbrano marko estriha enostavno strese v posamezno mešanico v stroj za izdelavo in transport estriha (Putzmeister ali pododbno). Za beton iz betonarne je pakiran v vrečke po 3,00kg, kar ustreza za 1,00m3 betona marke C25/30.

Opravljena testiranja dokazujejo, da CARBOMETUM ne vpliva na statične kvalitete betona.

Vse preiskave, testiranja, reference in več informacij je dostopno na: www.carbometum.ch

Proizvaja:
CARBOMETUM GmbH
Eggweg 138
4497 Ruenenberg

Zastopa in prodaja:
Tlaki Kavka d.o.o.
Vodnikova ulica 9
1230 Domžale