Cementni estrihi

Cementni estrihi

izdelujemo naslednje vrste cementnih estrihov:
- klasični cementni estrihi
- hitrosušeči cementni estrihi
- sistem samorazlivnih estrihov-tlakov
- visokokakovostni cementni estrihi

Klasični cementni estrih

Klasični cementni estrih trdnosti C 16/20 je namenjen uporabi v stanovanjskih, poslovnih in javnih objektih. Izdelujemo ga iz naravnega pranega peska 0-4mm, cementa, čiste vode in PE armaturnih vlaken. Uporabljamo samo materiale z certifikatomn oziroma CE znakom.

Za naš cementni estrih z oznako 32,5 R imamo pridobljen CE znak, kar pomeni, da estrih izdelujemo po preverjenem postopku izdelave, opravljamo stalen nadzor nad vhodnimi surovinami in stalno preverjamo doseženo trdnost, ki je C20, F5 (tlačna trdnost 20 N/mm2,upogibna trdnost 5 N/mm2.

Debelina cementnega estriha je običajno že določena v projektu, najmanjša debelina pa je 4,5 cm. Dilatacijski cementni estrih je lahko še dodatno armiran z mrežno armaturo, odvisno od predvidene obremenitve in ostalih pogojev.

Cementni estrih se običajno izvaja na izolacijo, ki glede na zahteve toplotna ali zvočna in je od le-te ločen z eno plastjo Pe folije, od sten pa z dilatacijskim trakom, da se zagotovi potrebna zvočna izolativnost

Toplotna izolacija je lahko:

Debelina toplotne izolacije je ponavadi določena v projektu, sicer pa se določi na objektu samem glede na zahteve in pogoje namembnosti.

Hitrosušeči cementni estrihi

Hitrosušeči cementni estrih se uporabljajo tam, kjer je naravni čas sušenja estriha predolgotrajen (1cm debeline estriha se suši pri optimalnih razmerah, to je pri 50% vlagi in 20 stopinj Celzija, najmanj 1 teden, kar pomeni za 5 do 6cm debeline estriha minimalno 6 tednov, v običajnih razmerah pa je to dva meseca).

Z uporabo posebnih veziv izdelujemo estrihe, ki suhi v 24 do 48 urah in estrihe, ki so suhi v 10 do 14 dneh. Ko je estrih suh ga je potrebno takoj prekriti z finalnim tlakom kot je n. pr. parket, keramika, tekstilne talne obloge in drugo, ker se sicer že suh estrih spet navzame vlage iz okolice. V kolikor polaganje finalnega tlaka še ni možno, je potrebno že suh hitrosušeči estrih zaščititi pred vlago z posebnim proti vlažnim premazom.

Sistem samorazlivnih tlakov

Samorazlivni cementni estrih - TLAKOLIT je napredna tehnologija izdelave tlakov, ki omogoča izdelavo večjih površin tlakov v kratkem času. Omogoča tudi višjo kakovost glede ravnine in površine estriha. Posebaj je primeren za talno gretje.

samorazlivni lahki izolacijski estrih - STIROLIT je namenjen za izdelavo izolacijske izravnave preko instalacijskih vodov, ki so napeljani po etažnih ploščah in za izolacijsko izravnavo neravnih podlag pri adaptacijah, izolacijske zapolnitve votlih predelov, ter tudi za izdelavo naklonov na ravnih strehah ali terasah.

Visokokvalitetni cementni estrihi

Uporabljajo se tam, kjer so podane posebne zahteve glade obremenitve, obrabe, tehničnih in higijenskih zahtev in podobno. Za take estrihe se za vsak primer posebaj naredi projekt, ki opredeli vse zahteve in predvidi izvedbo, ki bo ustrezala zahtevam.

Sanacije betonskih površin

Sanacijo opravljamo ločeno po posameznih primerih na osnovi ogleda, upoštevamo pričakovane rezultate in glede na to izberemo odgovarjajoč sistem za izvedbo. Uporabljamo samo sisteme priznanih proizvajalcev kot so na primer KEMA, KOMPAKTUNA, MAPEI, SIKA, TKK.