Tlakolit

Tlakolit

Tlakolit je samoizravnalni cementni estrih izdelan na osnovi izbranega mineralnega agregata, veziva in posebnih dodatkov.

Tlakolit - samoizravnalni cementni estrih se uporablja kot podlaga za polaganje parketa, keramičnih ploščic, tekstilnih talnih oblog, ipd. Nanaša se v debelini 3 – 6 cm. Od podlage je ločen z eno lego PE folije ali Termosilent penjene folije, od sten pa z obstenskim dilatacijskim trakom. Posebej je primeren za talno gretje. Uporablja se za stanovanjsko gradnjo, šole, vrtce, hotele, bolnice, trgovine, itd.

Samoizravnalni cementni estrih vgrajujemo preko posebne črpalke po cevi direktno na mesto izvajanja. Cev, po kateri material potuje na mesto vgrajevanja je pod nizkim pritiskom, zato je delo varno in ne prihaja do poškodb drugih izdelkov. Estrih je samoizravnalen, se ne krivi in ne poka, trdnost in površinska obstojnost sta boljši kot pri klasičnem estrihu, ravnina je skoraj absolutna, zato ni težav s polaganjem finalnih tlakov, zaradi tega pa bistveno zmanjšana možnost reklamacij strank zaradi napak v estrihu. Enakomerna debelina cca 40 mm in kemična sestava zagotavljata, da bo estrih v 4 tednih v normalnih pogojih suh.

Napredna tehnologija izdelave omogoča izedbo velikih površin v kratkem času.

PROSPEKT